Corona maatregelen bij Fietsen voor het Mauritshuys

Om de Mauritshuys Fietstocht verantwoord te kunnen organiseren worden de richtlijnen van het RIVM en OMT gevolgd. De focus ligt op de spreiding van de deelnemers op de locaties, het mijden van grote steden en het hanteren van de 1,5 meter afstand. Een overzicht van de belangrijkste maatregelen per aspect van de route kan je hieronder vinden!

CORONA REGELS SCHC

 Algemeen

De algemene regels blijven van toepassing:

  • houd anderhalve meter afstand
  • nies/hoest in je ellenboog
  • roep/schreeuw niet
  • was regelmatig je handen.
  • Het clubhuis is geopend om eten en drinken te bestellen en halen. Na afhalen bestelling wordt je geacht het clubhuis te verlaten via de aangegeven looproutes.
  • Op het complex gelden geen beperking qua aantallen. Door de verplichte registratieplicht (met gezondheidscheck), die vanaf donderdag geldt op ons complex.
  • Buiten geldt ook de 1,5 meter-regel: iedereen is verplicht om 1,5m afstand van elkaar te houden.

Iedereen is welkom, met inachtneming van de richtlijnen zoals die gelden op SCHC.

Registratie via QR code bij SCHC

Vanaf aankomende donderdag, 27.08 zal iedereen zich moeten registreren die bij ons op SCHC is/komt. Dit registreren kan op 2 manieren:

  1. Op voorhand inschrijven als bezoeker via schc.nl/registratie 
  2. via de QR-code op de posters die bij de entree en in het clubhuis hangen.

Na een korte gezondheidscheck via het beantwoorden van vijf vragen, word je gevraagd om met je mobiele telefoon een QR-code te scannen en jouw naam, e-mailadres en mobiele telefoonnummer achter te laten. Zonder deze registratie is het verboden om het complex te betreden. Registratie geldt voor iedereen vanaf 13 jaar, dus hockeyers, toeschouwers, vrijwilligers, echt iedereen! Niemand uitgezonderd.

Op zaterdag en zondag geldt dit voor iedereen die het complex betreedt (ook al kom je niet in het clubhuis).

Let op: je registreert jezelf voor de betreffende dag. Kom je op een andere dag opnieuw naar de club, dan moet je jezelf opnieuw registreren.

Houd er rekening mee dat er actieve controles plaats kunnen vinden op registratie. Toon na registratie het incheckscherm als hierom gevraagd wordt door vrijwilligers/handhavers van SCHC.

SCHC rekent erop dat een ieder zijn/haar verantwoordelijkheid neemt!

Wij doen er alles aan om jouw privacy te waarborgen en gaan zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Wij hebben voor verwerking van deze gegevens een overeenkomst met LISA Hockey B.V Jouw gegevens worden 14 dagen bewaard voor eventueel bron- en contactonderzoek (conform de richtlijnen van de overheid).

Looproutes

Om de 1,5 meter-regel en 'druk verkeer' te kunnen reguleren, zijn op de club looproutes en 'afstandstegels' aangegeven. Let hierop en volg deze.

Bij betreden clubhuis: verplicht handen desinfecteren

Het is verplicht om bij het betreden van ons clubhuis je handen te desinfecteren. Bij alle ingangen staan automatische desinfectiepalen. Gebruik ze!

 

Fietsroute

De Route die oorspronkelijk Den Haag (het Mauritshuis) zou aandoen is gewijzigd. Voor beide afstanden zal de start en finish bij de hockeyclub SCHC zijn en zal de route door het groene hart lopen. De steden Den Haag en Utrecht worden niet aangedaan.

Het is niet verplicht om tijdens het fietsen in een groep onderling 1,5 meter afstand te houden. Echter, willen wij onze deelnemers aanraden om dit wel te doen. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk om voldoende afstand te houden van andere deelnemers en weggebruikers. Om dit makkelijker te maken hebben we ervoor gekozen om voornamelijk rustige en brede paden in de routes op te nemen en om stoplichten zoveel mogelijk te mijden.

   

Start

Om de spreiding van de deelnemers te optimaliseren starten de deelnemers aan de 120km-tocht op een ander tijdstip dan de deelnemers aan de 80km-tocht. 

We vragen deelnemers om niet eerder dan 10 minuten voor de start op het SCHC-terrein te komen. Door de organisatie zal er op toegezien worden dat er wordt gehandeld conform de COVID-19 maatregelen.

  

Tussenstop / verzorgingspost

Halverwege de fietstocht is een tussenstop ingericht waar deelnemers hun bidon kunnen vullen en een banaan, en koek kunnen meepakken. De deelnemers, die in groepen fietsen, zullen gespreid in de tijd arriveren bij de tussenstop. De verzorgingspost is ruim opgezet zodat de 1,5 meter moeiteloos gehandhaafd kan worden. Vrijwilligers zullen handschoenen dragen om direct contact met deelnemers en/of voedingswaren te voorkomen. Verder zijn er voldoende handreinigingsmiddelen aanwezig.
Ook hier zal de organisatie er op toezien dat er wordt gehandeld conform de COVID-19 maatregelen.

 

Finish

Bij terugkomst op SCHC is er op en rond het terras ruimte gecreëerd om op een veilige manier van een drankje te kunnen genieten. Door de organisatie zal er op toegezien worden dat er wordt gehandeld conform de COVID-19 maatregelen. Deelnemers worden gevraagd om na afloop van het evenement thuis te douchen.

Mochten de richtlijnen aangescherpt worden, dan zal de organisatie de veranderingen op deze pagina vermelden.